Botoșănenii cheltuie mult pe mâncare

Nu câştigă cât alţi europeni, însă când vine vorba de mâncare botoșănenii îşi cheltuie cea mai mare parte a veniturilor, pentru a avea cât mai multe pe masă. În topul preferințelor este pâinea de diverse sortimente dar și cartofii și produsele lactate.

Potrivit datelor Direcția Județeană de Statistică, peste jumătate din totalul cheltuielilor unei gospodării din județul Botoșani, erau făcute la sfârșitul anului 2015, pentru mâncare.O medie a cheltuielilor pe alimente a unei persoane a fost de 774,48 de lei.

Deși prețurile alimentelor din magazine sunt de multe ori aliniate celor din statele europene, salariile dar și pensiile au rămas în urmă.

Chiar și în aceste condiții, botoșănenii preferă să aibă pe masă produse cât mai proaspete și de cea mai bună calitate. În topul preferințelor botoșănenilor se află pâinea,cartofii, produsele lactate, zarzavaturile dar și legumele. .

Bătrânica ce urmează ne-a spus că are o pensie de șase milioane jumătate, dar din acești bănuți trebuie să își cumpere medicamentele și să își plătească dările la stat.

Îi împarte însă cu atâta iscusință încât are grijă să îi rămână câțiva bănuți și pentru câteva alimentele necesare regimului pe care îl ține.

Când vine vorba de sărbători, majoritatea românilor își îndeasă pe mese tot felul de bunătăți și bucate. Iar cumpătarea nu este tocmai cuvântul care caracterizează mesele de Crăciun, de pildă. Și așa se face că din fiecare casă, se aruncă la gunoi cantități mari de mâncare.

Citeste si:

Facebook Comments