Botoșănenii despre legea grațierii

Zeci de mii de români au ieșit în stradă la sfârșitul săptămânii trecute pentru a protesta împotriva legii grațierii și amnistiei.

La Botoșani nu au existat mișcări de stradă, semn că majoritatea botoșănenilor nu au nimic împotriva faptului că mii de deținuți din penitenciare ar urma să fie eliberați.

Iar asta o confirmă și vocea cetățenilor intervievați astăzi de echipa Somax.

Pe lângă majorări de salarii, pensii, tăieri de taxe, Guvernul Grindeanu vine în fața românilor cu o Ordonanță de Urgență privind grațierea unei anumite categorii de persoane private de libertate și modificarea Codului Penal. Zeci de mii de români din marile orașe, dar și președintele țării, Klaus Iohannis, au ieșit în stradă, semn că se opun aceste legi. La Botoșani nu a ieșit nimeni în stradă

Botoșăneanul spune că actualul Guvern ar trebui lăsat de președintele Iohannis să își facă treabă, și să nu își bage nasul unde nu trebuie.

Mergem mai departe.Legea nu este chiar așa de neagră. Unii chiar merită grațierea, dar nu în masă.

Cât despre faptul că legea este pregătită pentru nume mari de pe scena politică…

Scurt pe doi, unii botoșăneni nici nu vor să audă că mii de deținuți ar putea umbla în curând liberi pe străzi, nu cei care au comis fapte grave. Protestele nu se justifică, oamenii au ieșit inutil în stradă. Aceasta este viziunea unui botoșănean. Condiții de grațiere: pedeapsa de cel mult 5 ani, achitarea integrală a prejudiciilor.

De grațierea a jumătate din pedeapsă ar urma să beneficieze persoane cu vârsta de peste 60 de ani, femei însărcinate, persoane cu minori în întreținere, persoane diagnosticate cu boli incurabile.

Citeste si:

Facebook Comments