Botoșănenii nu respectă colectarea selectivă a gunoiului

Copiii sunt mai disciplinați

Botoșănanii nu respectă regulile de colectare selectivă a deșeurilor. Conducerea Urban Serv duce o muncă titanică de lămurire a acestor, dar se pare că este în zadar. În schimb, copiii sunt cei mai receptivi în strângerea gunoiului în mod selectiv. Directorul de la Urban Srv, Simion Drelciuc, crede că doar cei mici vor reuși să-i învețe pe adulți aceste reguli elementare de civilizație într-o comunitate urbană. Așa cum a precizat și directorul Drelciuc, legea prevede clar că deșeurile se colectează pe categorii și trebuie depozitate în recipientele destinate fiecărui tip de deșeu. Mai mult, deschiderea depozitului de la Stăuceni va obliga operatorul de colectare să respecte această selectare.

Angajații de la Urban Serv se lovesc de cele mai multe probleme legat de colectarea selectivă a deșeurilor în spațiile amenajate între blocuri. Locatarii de la case și agenții economici sunt cei mai conștiincioși.

Simion Drelciuc a precizat că locatarii de la blocuri se adaptează mai greu la acest mod de colectare a deșeurilor. Dar a ținut să remarce faptul că cei mici sunt învățați să colecteze corect deșeurile și chiar sunt organizate concursuri în acest sens.

Dacă locatarii blocurilor din Botoșani nu vor depune selectiv deșeurile, costurile pentru selectarea acestora sunt suportate de Urban Serv, care, mai târziu, va fi nevoită să mărească prețurile la gunoi.

Directorul Drelciuc a mai menționat că, în prezent, angajații de la Urban Serv fac această selectare a deșeurilor în depozitul propriu. Dar acest lucru nu va mai fi posibil după deschiderea depozitului de la Stăuceni. Dar directorul de la Urban Serv este optimist.

În cazul în care nu se respectă această colectare selectivă a deșeurilor se vor aplica amenzi destul de mari.

Inclusiv persoanele care depozitează gunoi în locurile neamenajate vor fi sancționate cu amenzi. Pe lângă aceste amenzi cei sancționați vor plăti și lucrările de ridicare a deșeurilor.

Citeste si:

Facebook Comments