VIDEO! Botoșănenii pasionați de petițiile on-line

În plină eră a telefoanelor mobile și a conexiunii la internet, până și petițiile la Primărie, nu se mai trimit ca altădată. Autoritățile locale spun că aplicația City Report, prin care botoșănenii trimit petiții și sesizări municipalității, online de pe orice smartphone, a devenit un real succes. În loc să mai folosească pix și hârtie sau să deplaseze până la registratura Primăriei, botoșănenii preferă să le transmită edililor, nemulțumirile, online.

În urmă cu trei ani, la Botoșani a fost lansată o aplicație, care spuneau edilii orașului la aceea dată, trebuia să se alinieze noilor tehnologice informatice. Aplicația se numește City Report și poate fi folosită pe orice smartphone cu sistem android. Prin intermediul acesteia pot fi trimise online, în timp real petiții sau sesizării Primăriei Botoșani.

În momentul de față reprezentanții Primăriei spun că aplicația este un real succes, botoșănenii fiind atrași de ideea de a transmite direct pe telefon nemulțumirile. Majoritatea problemelor sesizate se leagă de drumuri, investiții și spații verzi.

Mai mult decât atât botoșănenii pot trimite, prin intermediul City Report, fotografii cu aspectele sesizate și pot urmări în timp real când este primită și mai apoi soluționată petiția acestora.

În momentul de față această modalitate prind tot mai mult teren mai ales în rândul populației tinere și de vârstă mijlocie. Primăria a păstrat însă și mijloacele clasice pentru primirea petițiilor.

 

 

 

Citeste si:

Facebook Comments