Botoșănenii, pregătiți de votare

Alegerile parlamentare bat la ușă!

Peste 350 000 de botoșăneni cu drept de vot sunt așteptați duminică la urne. Politicienii se zbat pe ultima sută de metri cu promisiuni și angajamente pentru a convinge electoratul șă îi voteze.

Scrutinul din acest an se dorește a fi unul atipic și extrem de transparent.

Numai mâine nu-i poimâine iar duminică, dis de dimineață cele 422 de secții de votare de la nivelul județului Botoșani își vor deschide ușile. Buletinele de vot au fost deja tipărite. Peste 790 000 de buletine, jumătate dintre ele fiind deja distribuite.

Șase deputați și trei senatori vor trimite botoșănenii la capitală pentru a le reprezenta interesele.

În fiecare secție de vot se va găsi câte o tabletă cu un program informatic ce va scana buletinele alegătorilor. Este o măsură implementată pentru a elimina posibilitatea votului multiplu.

O simulare de vot a fost făcută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, este practic o lecție pentru a ști să votăm corect.

Ce se întâmplă însă după închiderea secțiilor de votare?

Cu câteva ore înainte de scrutin, botoșănenii sunt hotărâți și spun că vor merge la vot. Speranța de schimbare este însă mică.

Conform legii electorale, alegătorii care nu se pot deplasa la secțiile de votare din cauza stării de sănătate sau invaliditate pot depune o cerere scrisă la biroul electoral al secției de votare de care aparțin iar o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral din secția de votare se vor deplasa la domiciliul celor ce nu pot ajunge să își exercite dreptul la vot.

Citeste si:

Facebook Comments