VIDEO! Botoșănenii s-au înghesuit la grătare

Dacă tot este minivacanță și început de week-end, botoșănenii care nu au părăsit județul au încercat totuși să-și găsească o ocupație relaxantă. Și cum la Botoșani nu sunt foarte multe variante de petrecere a timpului liber, grătarele și iarba verde au fost la îndemână. De dimineață, pe versantul de la Pacea micii și cotletele sfârâiau deja iar cei mai harnici au venit la copt vinete și ardei.

La ora 10, doamna Maria avea deja la copt câteva kg de ardei. Și-a luat familia și au venit de dimineaţă ca să fie siguri că găsesc un grătar disponibil și ca nu cumva soarele dogoritor de la amiază să îi deranjeze. Doamna Maria și-a planificat totul ca la carte.

La câțiva păși distanță, o altă familie a venit pe răcoarea dimineții să pregătească o masă copioasă. Domnul Gică este bucătarul șef. Și-a pus șorțul și a început responsabil treaba. Soția și copiii îl supravegheau de pe o pătură, de la distanță.

Cu aproximație 200 de lei a costat ieșirea la iarbă verde. Prețul este însă incomparabil cu o escapadă la munte și la mare unde doar costul unei nopți de cazare depășește în această perioadă 200 de lei.

Din păcate, pe la zona de grătare trec și botoșăneni lipsiți de bun simț care lasă în urma lor o imagine dezolantă. Oamenii uită să-și adune resturile de mâncare, ambalajele și pet-urile și rare sunt ocaziile când prin zonă ajung și polițiștii locale care să îi penalizeze.

Citeste si:

Facebook Comments