VIDEO! Botoșani, în topul cu cele mai multe cereri pentru subvenții

Botoșaniul este inclus în clasamentul judeţelor cu cei mai mulţi fermieri care beneficiază de subvenţiile agricole pentru anul 2018. Astfel că, la Botoșani au depus cereri pentru subvenție peste 34.000 de proprietari de terenuri, ceea ce îl situează în top cinci al județelor cu cele mai multe cereri pentru subvenția agricolă.

Lider în acest top al județelor cu cele mai multe cereri pentru subvenția agricolă este Suceava cu peste 47.000 de cereri, urmat de Dolj cu 37.000, Bihor 36.000 și Maramureș, care are cu 200 de cereri mai mult decât Botoșaniul.

Botoșaniul a ajuns în acest top datorită fermierilor care și-au arendat terenurile. Reprezentanții APIA spun că fermierii care au sub un hectar de pământ nu primesc subvenție, ceea ce i-a îndemnat pe foarte mulți proprietari de terenuri să-și dea parcelele de pământ spre arendă altor fermieri care se pot încadra cu ușurință în cerințele impuse de Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Se pare că includerea Județului Botoșani în acest top ar fi benefică și nu prea, iar directorul executiv al APIA Botoșani, Bogdan Cîmpanu spune și de ce.

La polul opus, cu cele mai puţine cereri, se regăsesc judeţele Ilfov, Călăraşi, Tulcea, Prahova, Ialomiţa şi Olt.

Citeste si:

Facebook Comments