VIDEO! Botoșaniul, a fost timp de 5 zile, într-o planetă a teatrului și a spiritului adolescentin

Cum este să fii pe o altă planetă ? Este o întrebare care a marcat generații întregi timp de scole, fără ca nimeni să poată oferi un răspuns satisfăcător. Ei bine, la Botoșani, sute de tineri dornici să-și trăiască visul, au reușit să dezlege această enigmă în numai 5 zile. Festivalul AmFiTeatru, un fenomen unic la nivel național, un eveniment creat exclusiv de adolescenți pentru adolescenți, a transformat orașul lui Eminescu, într-o altă planetă, un loc mai bun, dedicat teatrului, pasiunii, tinereții, libertății spiritului și mai ales viselor. Pe scurt, a modelat orașul după forma sufletului adolescentin.

Somax TV vă invită să intrați în culisele unuia dintre cele mai nou brand-uri ale culturii botoșănene.

Timp de 5 zile, Botoșaniul s-a transformat într-o planetă a teatrului și a spiritului adolescentin. Festivalul Amfiteatru a ajuns la cea de-a 10 ediție, o ediție aniversară și un adevărat apogeu al unui eveniment unicat la nivel național. Pornit în anul 2008, acest festival național de teatru-adolescentin, a însemnat o adevărată revoluție în domeniu, deja de la a treia ediție, atunci când s-a luat decizia de a încredința întreaga organizare a evenimentului, chiar adolescenților, cei cărora le era dedicat festivalul.

Timp de 10 ani, au venit cele mai bune trupe de teatru adolescentin din toată țara, iar festivalul a crescut de un sezon la altul. La această ediție aniversară a avut loc o desfășurare de forțe incredibilă. Au fost invitate 10 trupe din toată țara, iar cei peste 200 de adolescenți-voluntari au dus totul pe o altă planetă. În fiecare zi, sutele de tineri prezenți la festival au fost întâmpinați, la Casa Tineretului, acolo unde aveau loc spectacolele, cu tot soiul de surprize, inclusiv fructe cu mesaje, popcorn, magneți, cocktailuri non-alcoolice și multe altele.

Nu a lipsit nici comitetul de primire. Un grup de adolescente care ofereau îmbrățișări gratis și multă voie bună, pregătind publicul pentru vizionarea spectacolelor.

Implicare adolescenților s-a observat, la fiecare pas de la conducerea executivă și până la marketing și departament economic. Întregul festival a demonstrat imaginație creatoare și multă culoare adolescentină. Iar prieteniile și lecția voluntariatului au fost poate cele mai importante câștiguri.

Evident, teatrul s-a aflat în centrul acestei lumi create de adolescenți, pentru adolescenți. Trupele din București, Constanța, Piatra Neamț, Pitești,Bacău, Brașov și evident Botoșani au dat viață unor spectacole urmărite de sute de tineri.

Duminică seara a avut loc festivitatea de premiere. Trofeele au contat însă mai puțin. Această experiență uluitoare a fost însă marele câștig, iar acest festival unicat dedicat adolescenților devine cel mai nou brand al orașului, cu beneficii pentru toți cei implicați.

 

Citeste si:

Facebook Comments