Botoșaniul are un nou cetățean de onoare

Spuma culturii româneși s-a adunat duminică la Botoșani.

Poeți și scriitori din toate colțurile țării dar și din Republica Moldova au participat la Zilele Eminescu. 15 ianuarie a debutat cu o ședinșă de Consiliu Local în care s-a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani laureatului Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”, pentru Opera Omnia.
De la evenimentul de o importanță majoră a lipsit chiar primarul urbei.

În acest week-end Botoșaniul a fost fără îndoială capitala culturală a țării. Zilele Eminescu adună la buchet cei mai renumiți poeți ai țării. Fiecare câștigător al Operei Omnia devine automat și cetățean de onoare al Botoșanilor.

La masa de ședințe a Consiliului Local a luat loc și academicianul Nicolae Manolescu. După multe mulțumiri adresate autorităților botoșănene pentru sprijinirea acestui eveniment cultural, Manolescu a transmis ca acest gen de evenimente merită efortul financiar atât al Primăriei cât și al Consiliului Județean.

La eveniment au participat parlamentarii PSD, președintele Consiliului Județean și prefectul Dan Nechifor .

Marele absent al zilei a fost primarul Cătălin Flutur . Edilul șef este în concediu de odihnă iar din informațiile noastre s-ar relaxa undeva în afara granițelor țării.

Citeste si:

Facebook Comments