Botoșaniul devine capitala culturală a României

Botoșaniul devine capitala culturală a României

Pentru două zile Botoșaniul va deveni, din nou, capitala culturală a României. Pe 15 ianuarie printre cele mai cunoscute nume ale culturii românești contemporane vor veni la Botoșani pentru a comemora ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie va fi oferit și unul dintre cele mai râvnite și importante premii literare din țară.

Pe data de 15 ianuarie, cu ocazia comemorării zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, sute de oameni de cultură din toată țara, transformă Botoșaniul într-o veritabilă capitală culturală a României. Manifestările dedicate Zilelor Eminescu, aflate la cea de-a 49 ediție, vor începe de pe 14 ianuarie la Joldești.

Pe 15 ianuarie vor avea loc manifestările de amploare, printre care și decernarea premiului național de poezie. Câștigătorul va fi desemnat cetățean de onoare al municipiului.

Unul dintre cele mai importante premii naționale de literatură este acordat cu această ocazie la Botoșani pentru întreaga activitatea și pentru debut.

Evenimentele de luni, 15 ianuarie, vor avea loc la Casa Tineretului din municipiul Botoșani. La încheierea evenimentului va concerta renumitul cant-autor Nicu Alifantis.

Citeste si:

Facebook Comments