VIDEO! Botoșaniul devine un imens garaj de mașini

Străzile Botoșanilor se supraaglomerează de autoturisme!

Eliminarea timbrului de mediu duce cu pași repezi la o avalanșă de înmatriculări auto. La Serviciul Permise și Înmatriculări se fac zilnic zeci de rezervări online pentru înmatricularea vehiculelor .

Creșterea numărului de mașini este confirmată și de solicitările primite la Primărie privind concesionarea locurilor de parcare.

Anul 2017 aduce o aglomerare a parcului auto botoșănean. Odată cu eliminarea timbrului de mediu crește considerabil importul de mașini la mâna a doua. La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule s-a suplimentat numărul de înmatriculări zilnice tocmai pentru a se face față valului de solicitări.

Și dacă tot își cumpără mașini, botoșănenii se îngrijesc și de locurile unde le vor parca.

Dacă până anul acesta, din cele 8200 de locuri de parcare oferite spre concesiune de Primărie se rezervau cu aproximație 6000, anul acesta se estimează a fi ocupate toate locurile.

Pentru a se evita cozile interminabile la ghișee, rezervările se fac online cu trimitere de pe site-ul prefecturii atât pentru înmatriculări, autorizări provizorii cât și pentru preschimbarea permisului de conducere.

Aglomerație mare este și la preschimbarea permiselor de conducere. Sunt făcute peste 600 de rezervări, iar până pe 23 februarie nu mai sunt locuri.

Numărul autoturismelor ce vor circula pe străzile din Botoșani ar putea crește cu aproximativ 10 000 odată cu eliminarea timbrului de mediu.

Citeste si:

Facebook Comments