Botoşaniul este împânzit de cerşetori

Botoşaniul este împânzit de cerşetori

O mână întinsă, multă şiretenie şi tupeu reprezintă pentru unii botoşăneni solutia ideală de a câştiga mulţi bani cu un minim de efort.

Cerşetorii care împânzesc municipiul şi profită de buna credinţă a oamenilor cu suflet bun, ajung să se folosească de tot soiul de tertipuri pentru a obţine câştiguri de multe ori nemeritate. Oamenii cu mâna întinsă preferă zonele cele mai aglomerate, cum ar fi pieţele, parcurile sau curţile bisericilor . De la începutul anului şi până în prezent Politia Comunitară Botosani a prins 126 de cerşetori.

Unii botoşăneni care apelează la mila cetăţenilor au şi probleme de sănătate sau se află în situaţii limită, dar predomină cerşetorii buni de muncă dar dornici de câştiguri cât mai uşoare.

Ultimul caz de acest gen constatat de politiştii botoşăneni este cel al unei fete de 20 de ani. Aceasta trăieşte din cerşit şi îşi foloseşte şi bebeluşul de numai 11 luni pentru a impresiona trecătorii. Copilul petrece o zi întreagă pe stradă în condiţii greu de imaginat. Poliţiştii i au indentificat duminică pe părinţii fetiţei. Totodată au mai fost descoperiţi într- o singură zi şi alţi 32 de cerşetori.

Botoşănenii sunt indignaţi de prezenţa cerşetorilor dar şi de tertipurile folosite. Cu toate acestea continuă să le ofere bani.

Ioan Onutu, directorul executiv al poliţiei locale face apel către botoşăneni să nu mai încurajeze astfel de persoane, oferindu-le bani.

Citeste si:

Facebook Comments