Botoșaniul, pe drumul cel bun. Mai puține cazuri raportate de autorități

Botoșaniul, pe drumul cel bun. Mai puține cazuri raportate de autorități

Județul Botoșani pare că merge pe ruta cea bună în ceea ce privește situația noilor cazuri raportate zilnic de specialiștii din sănătate. Astăzi au fost raportate mai puțin de 40 de noi infectări, iar rata de infectare pe județ a scăzut considerabil.

În ultimele 24 de ore autoritățile au raportat doar 33 de noi cazuri de infectare. Astfel, situația epidemiologică din județul Botoșani pare că este pe făgașul cel bun. Și rata de infectare de la nivelul județului a scăzut până la 1,61 de infectări per mia de locuitori.

La nivelul municipiului aceasta este de 3,49. Cele mai mult infectări s-au înregistrat în Botoșani, anume 15.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.387 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.657. Dintre acestea, 1.210 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.710.842 de teste. Dintre acestea, 4.352 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 3.732 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 620 la cerere.

Citeste si:

Facebook Comments