Botoșaniul rămâne pe uscat

Două zile fără apă în județ

Timp de 48 de ore nu va fi apă la robinete. Întreruperea va fi necesară vederea realizării unor lucrări la proiectul de la magistrală de la Leorda.

Oprirea sistemului de alimentare cu apă va afecta, pe lângă municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea, Flămânzi, precum și comunele Bălușeni, Brăești, Broscăuți, Copălău, Cristești, Curtești, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiți, Stăuceni, Unțeni, Văculesti, Vlădeni.

Directorul executiv de la Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, a precizat că furnizarea apei va fi oprită în ziua de vineri, 24 iunie 2016 oră 20:00, iar repunerea în funcțiune a sistemului va începe în ziua de duminică, 26 iunie 2016 oră 06:00.

Conducerea Nova Apaserv Botoșani anunță că oprirea sistemului de alimentare cu apă pe traseul Bucecea-Dorohoi-Botoșani-Flămânzi are loc pentru executarea de către Victor Construct a lucrărilor de montaj a vanelor în cadrul contractului ,,Îmbunătățirea STAP Cătămărăști și Bucecea”.

Având în vedere că umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, consumatorii sunt informați că reluarea furnizării apei va fi resimțită diferențiat de către aceștia funcție de locul de consum, întregul sistem urmând a intra în parametrii normali de funcționare abia în cursul zilelor de duminică și luni.

De asemenea, din cauza întreruperii totale a funcționării sistemului de alimentare precum și vechimii unor conducte de aducțiune/distribuție, este posibil ca temporar, și în unele zone, cu toate manevrele de purjare efectuate, turbiditatea (lipsa de transparență a apei) să înregistreze valori peste limitele normale.

Pentru evitarea efectelor negative cauzate de lipsa apei, consumatorii sunt rugați să-și constituie rezervele de apă necesare.

Citeste si:

Facebook Comments