Brâncuși, aniversat la Biblioteca Județeană Botoșani

Brâncuși, aniversat la Biblioteca Județeană Botoșani

Cu ocazia zilei de naștere a marelui sculptor Constantin Brâncuși, Biblioteca Județeană “Mihai Eminescu” Botoşani – Filiala nr. 1 Primăverii in colaborare cu Colegiul ”Mihai Eminescu” Botoșani, clasa a XII-a D, coordonator prof. limba franceza Elena Gutter, organizează miercuri, 22 februarie 2017, începând cu ora 11:00, evenimentul ”De la Rodin La Brâncuși”.

Activitatea își propune sa evidențieze unicitatea operei si personalității lui Brâncuși prin prezentarea în imagini a sculpturilor sale. Referințele si aprecierile critice despre lucrările de geniu ale marelui artist, precum si povestea fascinanta a vieții sculptorului se vor regăsi in tematica concursului ,,Cunoaște-l pe Brâncuși”.

Obiectivul general al activității îl reprezintă conștientizarea elevilor implicați cu privire la contribuția covârșitoare la înnoirea limbajului si viziunii plastice în sculptura contemporană a marelui creator român, lucru ce se va putea realiza in ediția a 2-a activității culturale, ce va avea loc miercuri 8 martie 2017 .

Citeste si:

Facebook Comments