Bucureștiul tulbură apele în PNL Botoșani

Bucureștiul tulbură și mai mult apele la PNL Botoșani.

După alegerile din cadrul Comitetului de Coordonare Județean, unde s-au decis candidații liberali pentru scrutinul din 11 decembrie, în sânul organizației județene a PNL Botoșani au avut loc mai multe «lupte» interne între liberalii care au pierdut locul eligibil de pe listă și învingători.

Cel care a agitat cel mai mult apele a fost deputatul Verginel Gireadă și care a reușit să creeze o adevărată furtună în organizația județeană. Așa cum se știe, la sfârșitul săptămânii urma să se valideze lista, așa cum a fost votată de cei aproape 500 de liberali, sau modificată de către Biroul Politic Național.

Din unele informații, neconfirmate însă oficial, se pare, că Bucureștiul o va impune pe Sulfina Barbu pe locul doi pe lista cu candidați pentru Camera Deputaților.

Dacă se va respecta regula cu un candidat la Senat de la PNL și doi de la PDL pentru Camera Deputaților, ar însemna ca deputatul Cristian Roman și consilierul județean Mirela Saucă să fie scoși de pe locurile eligibile.

Versiunea, neconfirmată oficial, cu lista cu candidații PNL Botoșani pentru alegerile parlamentare este următoarea: la Senat Costel Șoptică, iar la Camera Deputaților Cristian Achiței, Sulfina Barbu și Verginel Gireadă. Al patrulea candidat pentru Camera Deputaților încă nu se știe, dar după regula de la București ar trebui să fie tot de la vechiul PNL.

Legat de validarea listei cu candidații liberali pentru alegerile parlamentare, președintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat că, dacă lista va fi modificată de Biroul Politic Național fără argumente bine întemeiate, acesta își va da demisia din funcția de conducere a partidului.

Mai mulți membri ai PNL Botoșani au decis să se organizeze și să plece la București pentru a protesta împotriva deciziilor Biroului Politic Național de a hotărî împotriva a ce s-a votat în cadrul Comitetului de Coordonare Județean.

Decizia finală în privința listelor PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie va fi luată luni.

Citeste si:

Facebook Comments