Bugetul municipiului dezbătut cu botoșănenii

Aproximativ 20 de botoșăneni au participat sâmbătă la ședința de consultare publică cu botoșănenii privind bugetul municipiului pentru anul 2016.

Edilul Ovidiu Portariuc, le-a vorbit mai întâi celor prezenți despre principalele obiective și proiecte ale municipalității pentru acest an. Mai apoi, directorul de dezvoltare din cadrul Primăriei a făcut o scurtă trecere în revistă a investițiilor ce urmează a fi făcute în acest an. Una dintre cele mai mari și importante investiții în acest an face referire la construcția de locuințe ANL, pentru tineri. Investiția este în valoare de 24.000.000 de lei.

Totodată, în acest an se vor demara și lucrările de construcție a 72 de locuințe sociale. Cornel Herghelegiu a mai vorbit și de extinderea iluminatului public cu led.

Și reabilitarea străzilor din municipiul Botoșani reprezintă o prioritate pentru anul 2016. Pentru acest capitol au fost alocati 600.000 de lei.

150.000 de lei vor fi investiți în acest an în locuri de joacă pentru copii. Edilii municipiului spun că va fi construit și un loc de joacă pentru copii cu nevoi speciale, în Parcul Mihai Eminescu.

Extinderea rețelei de distribuție de gaze naturale în municipiul Botoșani, amenajarea Cimitirului veteranilor, reabilitarea căii de rulare pentru tramvaie, acoperirea stațiilor cu copertine dar și achiziția de autobuze electrice sunt alte câteva obiective prevăzute pentru anul 2016. Și tot pentru anul 2016, municipalitatea vrea să facă o platformă subterană pentru gunoiul menajer.

Lucrări de amenajare și modernizare vor fi făcute în anul 2016 și în Parcul Mihai Eminescu.

Importante sume de bani au fost alocate și pentru învățământul botoșănean.

În total pentru cheltuielile de funcționare au fost alocați în anul 2016 peste 177 de milioane de lei.

Citeste si:

Facebook Comments