Bugetul pentru 2017: Cum a împărţit Guvernul Grindeanu banii statului

Bugetul pentru 2017: Cum a împărţit Guvernul Grindeanu banii statului

Executivul a aprobat în şedinţa de marţi seara proiectul de buget pentru acest an, care asigură finanţarea măsurilor asumate în programul de guvernare privind majorarea pensiilor, a salariilor din sistemul public şi a altor beneficii sociale, dar şi a altor promisiuni din campanie, cu angajamentul încadrării în limita de deficit bugetar de 3% din PIB.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a aprobat în şedinţa de marţi seara proiectul de buget pentru 2017, prin care se împart banii pe care se aşteaptă să îi colecteze, o bună parte din sume urmând să finanţeze măsuri sociale, promise încă din campanie.

Bugetul este construit cu încadrarea în limita de deficit de 3% din PIB, asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relaţia cu partenerii internaţionali privind alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, respectiv 16,3 miliarde de lei, şi o alocare pentru investiţii de 39,4 miliarde de lei, în creştere cu 10 miliarde de lei faţă de 2016.

Proiectul de buget are la bază un Produs Intern Brut (PIB) estimat la 815,2 miliarde de lei, o creştere economică de 5,2%, care depăşeşte toate aşteptările şi un curs de schimb de 4,46 lei/euro.

Citiţi mai multe pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments