VIDEO! Ca la noi, la nimeni…

Situație neobișnuita și nefericită la o unitate de învățământ din județul Botoșani. Peste 100 de copilași sunt nevoiți să învețe într-o scoală veche și fără condiții, deși chiar lângă aceasta este construită o alta clădire nouă. Se întâmplă la școala Generală Nr 2 Epureni din comuna Ungureni.

Aproximativ 120 de elevi din comuna ungureni se înghesuie să învețe într-o clădire veche, fără centrală și fără grupuri sanitare. Asta în timp ce la doar doi pași a fost construită o scoală nouă încă din anul 2008.

Primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache spune că ridicarea clădirii a început cu fonduri de la Guvern ,dar de la jumătatea anului 2009 lucrările au fost sistate din cauză că banii nu au fost suficienți. Construcția măreață stă acum să se dărâme sub privirile triste a părinților, a cadrelor didactice și a elevilor.

Uitată de autoritățile care ar fi trebuit să o reabiliteze, scoală cea nouă se degradează pe zi ce trece. Izolația termică a fost ciupită, iar scoala nu mai arată deloc a nouă.

De nouă ani micuții, părinții dar și cadrele didactice visează la momentul când vor putea să își desfășoare activitățile în săli spațioase, confortabile și dotate cu tot ce ei au nevoie. Cu toții își doresc ca scoală nouă să fie reabilitată pentru ca nimeni să nu mai aibă de suferit.

La doar 12 ani , Denisa își dorește să învețe într-o scoală frumoasă și modernă.

Cine știe cât timp va mai trece până când dorința profesorilor și a elevilor se va împlini ? Primarul Ilie Ivanache spune că lucrările la școala nouă nu pot fi reluate decât de Guvern, cel care s-a ocupat încă de la început de proiect.

Singura soluție pentru ca micuții să beneficieze de condiții mai bune pentru a învăța, este oferită chiar de primar. Școala veche va fi reabilitată din bugetul local, iar micuții vor merge să învețe în acest timp la Școala Nr 1 Ungureni.

Citeste si:

Facebook Comments