Ca la noi la nimeni. Străzile proaspăt reabilitate sunt săpate pentru lucrări la apă și canalizare

Ca la noi la nimeni. Ce se lucrează astăzi, se strică mâine.

Pe acest principiu pare să meargă și situația în municipiul Dorohoi, în privința reabilitării rețelei de apă și canalizare. Mai precis, după ce în decembrie 2015, firma Victor Construct a finalizat o amplă lucrare de modernizare a străzilor, pe fonduri europene, societatea Nova Apaserv prin intermediul unui antreprenor din Timișoara s-a apucat după numai un an, să refacă și să extindă rețeaua de apă și canalizare. Cu alte cuvinte străzile vor fi sparte, pentru a fi introduse, conducte,branșamente și alte tipuri de amenajări specifice.

Reprezentanții firmei Victor Construct, spun că lucrările deja finalizate la străzi se află în garanție și sunt nemulțumiți că acestea pot fi afectate de noile amenajări, care în mod normal trebuiau planificate anterior. Mai mult decât atât au fost identificate inclusiv stricăciuni pe o stradă reabilitată.

Totodată reprezentanții firmei de construcții sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost anunțați de lucrările la rețeaua de apă și canalizare care au început în vara lui 2016.

Lucrările de la Nova Apaserv se vor întinde pe întreg municipiul Dorohoi, cu mii de branșamente și kilometri de săpături. Extinderea rețelei se face până în zona Broscăuți.

Primarul municipiului Dorohoi, recunoaște că ar fi fost normal ca întâi să fie introduse conductele și branșamentele înaintea reabilitării străzilor. Edilul precizează însă că a fost o întârziere la implementarea proiectului de apă și canalizare, ceea ce a dus la această situație, de altfel tipic românească.

Reprezentanții Nova Apaserv, spun de cealaltă parte că to ce se va strica, se va repara prin contract de către societatea care se ocupă de implementarea proiectului de apă și canalizare și anume SC Ludwig Pfeiffer din Timișoara, obligată să aducă totul la starea inițială.

În momentul de față firma Victor Construct a trimis Primăriei Dorohoi o adresă prin care înștiințează instituția că dacă se va interveni asupra lucrărilor executate de firma de construcții fără acordul acesteia, garanția de 10 ani va fi pierdută.

Citeste si:

Facebook Comments