VIDEO! Călătorie inedită în timp pentru elevii din Botoșani

Elevii din județul Botoșani au beneficiat de o inedită călătorie în timp. Școlarii din clasele primare au învățat de la specialiștii muzeului județean de istorie, cum să facă vase ca acum 6000 de ani.

De altfel reprezentanții muzeului au amenajat și un atelier special dedicat acestor experimente deosebit de interesante la care sunt invitați toți elevii din județ. Aici vor putea învăța cum să facă vase și tot felul de țesături după tehnici străvechi. Proiectul s-a născut și din dorința specialiștilor de a promova valorile misterioasei și uimitoarei civilizații Cucuteni, un adevărat brand arheologic al Botoșaniului.

La Muzeul Județean de Istorie Botoșani, încă de anul trecut a fost inițiat un proiect cu totul inedit. Elevii din județ sunt invitați la muzeu pentru o călătorie în timp. Specialiștii muzeului, îi transformă pe școlari în olarii de acum 6000 de ani și le arată tehnicile străvechi de confecționare a vaselor și obiectelor din lut.

Prin aceste activități, reprezentanții Muzeului doresc să le ofere copiilor o experiență aparte și să folosească metode interactive de promovare a patrimoniului arheologic al județului și mai ales a civilizației Cucuteni, o cultură care a uimit întreg mapamondul și care este deosebit de bine reprezentantă în județul Botoșani.

Puștii de școala primară în special, s-au distrat copios învățând istoria într-un mod interactiv și realizând diferite obiecte din lut.

Tocmai pentru că această activitate dă roade, specialiștii de la muzeu au reușit să amenajeze și un adevărat atelier destinat acestor activități de învățare practică, dotat cu tot ce trebuie pentru realizarea de obiecte din lut dar și țesături cu ajutorul tehnicilor străvechi.

Elevii pot beneficia oricând de acestea activități practice, mai ales dacă solicită acest lucru muzeului și fac o programare. Mai mult decât atât pentru școlarii din zone defavorizate, care nu-și pot permite un drum în municipiul Botoșani, muzeografii sunt dispuși să-i viziteze în comunitate și să le predea istoria într-un mod cu totul aparte.

 

Citeste si:

Facebook Comments