Calendarul discordiei

Botoșaniul nu are monumente și personalități reprezentative demne de a fi promovate.

Cel puțin asta dă de înțeles un calendar de sărbători comandat de Primăria Botoșani și care poartă la antet și simbolurile orașului.

Practic în loc de Enescu, Eminescu și de frumoasele monumente reprezentative ale urbei, în materialul promoțional al municipalității pe anul 2017, în mod paradoxal sunt promovate Predealul, Mamaia și pensiuni turistice din județul Brașov. Oamenii de cultură spun că este o gravă eroare de imagine.

Calendarul pe anul 2017 comandat în 500 de exemplare de Primăria Botoșani, prin compartimentele de specialitate are în paginile sale doar imagini cu stațiuni montane și de pe litoral, plus ilustrații ce promovează plaiurile bucovinene.

Niciun monument și nicio personalitate botoșăneană, deși sunt numeroase, nu au fost incluse în acest material promoțional.

Chiar și reprezentanții municipalității se arată uimiți de imaginile alese pentru ilustra un calendar al municipiului și spun că nu poartă responsabilitatea pentru această opțiune.

Specialiștii în domeniul patrimoniului spun că este o eroare de imagine și că Botoșaniul are nevoie mare de promovare, prin orice mijloc.

Totodată oamenii de cultură arată cum au mai fost făcute calendare potrivite pentru promovarea valorilor locale

Calendarele Primăriei au fost comandate prin licitație pe SEAP și a fost luat în considerare prețul cel mai accesibil, de 7 lei pe bucată și care să fie realizate în timpul cel mai scurt.

În aceste condiții au fost achiziționate calendare cu imagini prestabilite din diferite colțuri ale țării.

 

Citeste si:

Facebook Comments