Calendarul pentru Bacalaureat 2020 a fost aprobat

Calendarul pentru Bacalaureat 2020 a fost aprobat

Elevii din anii terminali au intrat în febra emoțiilor. Şi asta pentru că în scurt timp vor susţine examenul ce face trecerea de la un ciclu de învăţământ la altul. În cazul celor de a VIII-a, ei vor deveni liceeni, iar cei care termină a XII-a vor deveni mari studenţi.

Astfel că, absolvenţii de liceu vor putea să se înscrie pentru examen începând cu 3 iunie şi vor avea la dispoziţie o săptămână. De pe 2 iunie, aceştia vor putea merge la şcoală şi pentru o serie de cursuri de pregătire.

Între 11 şi 17 iunie va avea loc echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale, în conformitate cu o metodologie realizată de autorităţi.

Proba la limba şi literatura română va avea loc pe 22 iunie, pe 23 va fi proba la limba maternă. Iar pe 24 se va susţine proba obligatorie în funcţie de profil, urmând ca pe 25 să fie susținută proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 30 iunie elevii vor afla rezultatele mult aşteptate, iar pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele finale din urma contestaţiilor.

Citeste si:

Facebook Comments