Campanie de educaţie sanitară pentru romi

Acțiunea cuprinde două etape

Campanie de educaţie sanitară pentru romi. Acțiunea a fost lansată luni în județul Botoșani, în Sala mare a Palatului Administrativ. Scopul acestei întruniri îl reprezintă lansarea campaniei de informare, educare şi conştientizare „Caută de sănătatea ta”, organizată de Centrul Romilor pentru politici de sănătate – Sastipen, în parteneriat cu Institutul Naţional de Sănătate Publică.

La întâlnire a participat prefectul Dan Nechifor care a ținut să evidențieze lipsa celor diect implicați în acest proiect.

Este vorba de primarii celor opt comune implicate, printre care Coșula, Frumușica, Albești, dar și directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Silvana Tudorache.

Scopul campaniei îl reprezintă creşterea accesului grupurilor vulnerabile de romi la serviciile de sănătate de bază şi a gradului de conştientizare a populaţiei privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Potrivit organizatorilor, de fapt este vorba de două campanii, prima fiind derulată chiar de copii iar a doua, de către asistenţii medicali şi mediatorii sanitari.

În prima campanie, „Mamă, îţi mulţumesc că ai grijă de mine!”, copiii, romi şi neromi, vor primi un rucsac cu o carte de colorat şi cutie de creioane, cu tematici de sănătate, prin care li se explică de ce un stil de viaţă sănătos este atât de important, dar şi o felicitare pentru mamă, iar în cea de-a doua campanie vor fi oferite cutii cu pliante şi broşuri despre mai multe afecţiuni.

Echipele comunitare, formate din asistenţi şi mediatori comunitari, vor distribui o cutie, denumită “Google” ce conţine mai multe pliante în format A4 în care sunt explicate principalele afecţiuni ce afectează atât românii cât şi etnicii romi. Proiectul se va derula în opt comunităţi rome din judeţ, între care Coşula, Frumuşica, Albeşti.

Citeste si:

Facebook Comments