VIDEO! Campanie de reintegrare socială a persoanelor eliberate din Penitenciar

Reintegrarea socială a persoanelor eliberate din detenţie a fost tema unei discuții dezbătute astăzi la Prefectură în cadrul unei întâlniri organizate de Penitenciarul Botoşani. Printre participanţi au fost reprezentanţi ai instituţiilor din municipiu dar şi de la câteva companii şi şi ONG-uri. Totul parte din campania “Împreună, pentru o comunitate mai bună”, iniţiată de Penitenciarul Botoşani.

La evenimentul desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Prefecturii, au fost invitaţi aproape 20 de şefi de instituţii publice şi private, precum şi angajaţi ai organizaţiilor non-guvernamentale din Botoşani, ce pot contribui la reintegrarea socială a persoanelor eliberate din penitenciar.

În cadrul întâlnirii de azi, organizatorii au urmărit familiarizarea participanţilor cu elementele de progres înregistrate prin aplicarea Strategiei de reintegrare socială, identificarea modelelor de bună practică privind reinserția socială cu aplicabilitate la nivelul sistemului penitenciar, precum și formularea de propuneri de dezvoltare a colaborării interinstituționale. De faţă au fost şi reprezentanţi ai Agenţiei Pentru Ocuparea Forţei de Muncă, împreună cu câţiva angajatori din Suceava şi Botoşani.

În toate penitenciarele din ţară sunt 436 de deţinuţi cu domiciliul în judeţul Botoșani . Dintre toţi, la Penitenciarul Botoşani sunt aproximativ 150 încarcerați.

 

Citeste si:

Facebook Comments