VIDEO! Campionii Botoșaniului onorați de autorități

An de an, zeci de tineri care-și sacrifică copilăria pentru performanță, ne fac, pe noi botoșănenii, să fim mândri. Ei sunt sportivii de aur ai Botoșaniului, copiii care ajung să poarte renumele județului în toată lumea. Astăzi, acești campioni au fost răsplătiți oficial după un an greu de muncă și încărcat de rezultate. Somax TV vă invită să-i cunoașteți.

Deși este un județ considerat sărac și cu puține perspective, Botoșaniul este un adevărat leagăn de talente, artistice, științifice și sportive. An de an, copiii care sacrifică totul pentru performanță, majoritatea legitimați la Clubul Sportiv Botoșani, aduc kilograme întregi de medalii de la cele mai valoroase competiții ale lumii.

Pentru a le onora munca și recunoaște public valoarea, astăzi în Sala Nicolae Iorga a Prefecturii Botoșani, a avut loc o ceremonie de premiere a celor mai buni sportivi ai anului 2017, la CS Botoșani. Ceremonia a început bineînțeles cu intonarea imnului, dar și cu un cuvânt de mulțumire din partea reprezentantului Guvernului în teritoriu.

După o serie de discursuri ale oficialităților a urmat premierea celor mai valoroși sportivi ai județului. Majoritatea sunt campioni europeni și mondiali.

2017 a fost anul canotajului la Botoșani. Secția clubului sportiv reușind performanțe uluitoare la toate competițiile mondiale și europene. Antrenoarea Iulia Bulie, o canotoare de legendă a României, spune că este de fapt încununarea muncii titanice a unei generații întregi de tineri canotori.

Cum era de așteptat, cel mai bun sportiv al anului a fost o canotoare. Se numește Tabita Maftei și este campioană europeană și mondială la canotaj, juniori. De altfel, Tabita speră ca anul viitor să repete performanța și mai mult decât atât să devină și campioană olimpică.

Pe locurile doi și trei s-au situat alți doi canotori, cu titluri europene și naționale. Secretul performanței pentru acești copii talentați este simplu: munca și dorința de victorie.

De altfel și pentru celelalte secții ale Clubului Sportiv a fost un an bogat, plin de medalii. La nivel de juniori, Clubul Sportiv din Botoșani este unul dintre cele mai performante din țară.

În acest an, peste 68 de sportivi ai clubului, au reușit să obțină medalii. În total au fost câștigate 26 de medalii internaționale, dintre care 13 de aur, 5 de argint și opt de bronz. Totodată sportivii botoșăneni au obținut 173 de medalii la nivel național.

Citeste si:

Facebook Comments