Campus şcolar inaugurat cu şase parlamentari

Campus şcolar inaugurat cu şase parlamentari

Zi importantă pentru comunitatea locală din Vorona. Pe un ger năprasnic şi viscol puternic, duminică la amiază s-a săvârşit sfinţirea celui mai mare campus şcolar din judeţul Botoşani.

Patru preoţi din comună au oficiat slujba de sfinţire a campusului Liceului Tehnologic “Ştefan cel Mare” din localitate.

La eveniment au luat parte senatorul Doina Federovici, dar şi deputaţii Miheala Huncă, Tamara Ciofu, Marius Budăi, Costel Lupaşcu şi Răzvan Rotaru. Şi omul de afaceri Cornel Şfaiter, fiul al comunei Vorona, s-a numărat printre cei prezenţi la eveniment. Din partea Inspectoratului Şcolar judeţean a venit inspectorul şef interimar, Gabriel Hârtie.

Costurile pentru Campusul Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare“ din Vorona s-au ridicat la 5,5 milioane de euro. Proiectul a fost iniţial făcut în anul 2007, însă din cauza lipsurilor de fonduri, lucrările au început abia în 2014.

Lucrările la acestă construcţie au fost finalizate în vara anului trecut.

Campusul dispune de săli de clase modernizate, laboratoare, ateliere tehnologice pentru profilurile industriale şi profesională, două terenuri de sport, sală de sport multifuncţională, club unde pot să se adune elevii pentru activităţi extraşcolare, dar şi o cantină şi un internat

Citeste si:

Facebook Comments