Cancerul face ravagii. Un milion de români, diagnosticaţi cu această cruntă boală

Cancerul face ravagii. Un milion de români, diagnosticaţi cu această cruntă boală

Un milion de români sunt sau au fost în trecut diagnosticați cu cancer, iar un conațional din cinci cunoaşte pe cineva care suferă de această boală. Acestea sunt cifrele făcute publice în urma unei cercetări sociologice realizate de IMAS.

Studiu mai arată că 21,1 % dintre români au o rudă de gradul I cu cancer (mama, tata, copilul), iar 65% au încredere mai mare în spitalele private vs. 35% în cele de stat.

Totodată, 68% consideră că statul român nu contribuie cum trebuie la asigurarea unui tratament corespunzător pentru bolnavii de cancer, în timp ce 45% spun ca un diagnostic de cancer duce întotdeauna la deces.

principalele probleme din sistemul sanitar sunt corupţia (20,7%), tehnologia veche (19%) şi salariile mici ale personalului medical (12,8).

Principala temere legată de cancer a românilor este că nu pot fi vindecaţi din cauza lipsei tratamentului: tratament ineficient sau tratament indisponibil (36,9%).

Cel mai important aliat in lupta cu cancerul este familia (46,3%), medicamentele şi tehnologiile noi (30,1%), medicii (16,5%).

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments