Când viața bate filmul. Povestea familiei Chiriac

Şapte suflete îşi duc traiul într-o cămăruţă îngustă.

Printre ele se află şi un îngeraş de doar cinci luni. Bieţii oameni nu stiu cum este să stai într-o casă mai mare şi să faci tot ce îti doresti fără a deranja pe nimeni.Se înghesuie într-o cameră îngustă. Abia au loc să se mişte într-o cămăruţă atât de mică.

Ca şi cum n-ar fi de ajuns spatiul atât de mic, acesta nu este nici măcar al lor. Cămăruţa nu le aparține, face parte din casa mamei tatălui.

Ca să nu scrie pe jos în frig, copii se înghesuie la o măsuţă să îşi scrie temele şi să înveţe.Cel mai greu le este iarna când sunt nevoiţi să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului în casă, departe de gerul năprasnic.

Singurele venituri sunt alocaţiile copiilor şi ceea ce câştigă tatăl după o zi de muncă prin sat. Le este greu să se descurce. Copiii au nevoie de foarte multe lucruri. Singurul lucru de care nu duc lipsă este iubirea mamei. Deşi Oana a avut o copilărie grea, încearcă din răsputeri să le ofere micutilor ei tot ce au nevoie. Copilăria mamei a fost una chinuită.Mama a părăsit-o pe ea şi pe ceilalţi fraţi când erau foarte mici. Nici măcar nu stie câte surori sau câţi fraţi are.

Ştie doar că ea nu îşi va abandona copiii cum a făcut mama ei.

Chiar dacă nu au condiţii prea bune de viaţă, îşi ajută rudele ori de câte ori poate. În special pe verişorii tatălui abandonaţi ca si ea de mamă când erau mici. Cu banii de la nuntă şi puţin ajutor din partea celorlate rude au început să îşi ridice o căsută a lor. Din păcate cheluielile prea mari nu le-au mai permis să continue construcţia. Tot ce îşi doresc este să acoperere căsuţa, să aibă un acoperis deasupra capului doar a lor.

Mai multe detalii despre poveste familiei Chiriac puteţi afla urmărind Emisiunea ’’Oameni şi Destine’’, care va fi difuzată sâmbătă şi duminică seară de la ora 20.00

 

Citeste si:

Facebook Comments