Candidații ALDE se plâng că se fac presiuni asupra lor

Ei vor «luptă» dreaptă

Candidații ALDE pentru funcțiile de primar se plâng că se fac presiuni asupra lor. De multe ori aceștia sunt șantajați de primarii în funcție să renunțe la candidatură, după cum spune Dumitru Zmău. Unii dintre ei au spus că, dacă se continuă cu astfel de practici, vor renunța la candidatură. De aceea, Dumitru Zmău a declarat că va încerca să mediatizeze aceste cazuri de presiune asupra candidaților ALDE.

La rândul său, copreședintele ALDE Botoșani, Gheorghe Iacob, a și spus că, din contră, ca primar în funcție, el își dorește o «luptă» electorală cu cât mai mulți candidați, pentru că așa și este democratic.

Tot Gheorghe Iacob a anunțat și schimbările la nivelul conducerii organizației județene a ALDE Botoșani. Este vorba de înlocuirea lui Alexandru Zarug, din funcția de co-președinte, cu Dumitru Zmău. Măsura a fost luată ca urmare a stării de sănătate a acestuia, care nu îi mai permite să se implice în politica la vârf.

ALDE s-a format prin fuziunea dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator, iar preşedinţii celor două organizaţii judeţene, Gheorghe Iacob, respectiv Alexandru Zarug au devenit iniţial copreşedinţii ALDE Botoşani.

Citeste si:

Facebook Comments