VIDEO! Cântec și fanfare pe străzile din Botoșani

Spectacol grandios pe străzile Botoșaniului, în acest weekend! O singură zi îi mai despart pe botoșăneni de două festivaluri populare mult-așteptate de iubitorii de folclor. Este vorba despre Festivalul-Concurs al Fanfarelor și cel al cântecului, jocului și portului popular.

Botoșănenii sunt așteptați mâine, începând cu ora 14.00, în Parcul Mihai Eminescu, unde va debuta festivalul coregrafic ”Vasile Andriescu” iar duminică dimineață pe străzile orașului, botoșănenii vor putea admira ansambluri folclorice venite din toată țara, în tradiționala parada fanfarelor și a portului popular.

Parada va porni de la Consiliul Județean și va trece prin mai multe locații, urmând ca apoi să se oprească în Parcul Mihai Eminescu.

În cadrul ediției din acest an a festivalul-concurs, vor fi prezente opt formații de fanfară. Participanții care vor fi prezenți sâmbătă și duminică, vor fi răsplătiți simbolic de organizatori, iar la finalul evenimentului vor diplome și premii.

Cornelia Ciobanu, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ne spune și ce sentimente îi încearcă pe organizatori, în fiecare an după încheierea, celor două evenimente populare.

Evenimentele sunt organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments