Capcana maşinilor second-hand aduse din Germania

Capcana maşinilor second-hand aduse din Germania

Atenţie la maşinile second-hand aduse din Germania! Unele autoturisme pe care le vând samsarii nu pot fi înmatriculate în România dacă au fost delcarate de autorităţi bune de casat.

Românii care vor o maşină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenţi la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ştampilă pentru „casare/dezmembrări“ (Verwertungsnachweis lag vor), atenţionează Mihai Cune, fondator al portalului InspectorAuto.ro.

Potrivit specialistului, o astfel de maşină este aproape imposibil de repus în circulaţie chiar şi în România, deşi poate fi în stare de funcţionare. Cum ajung aceste maşini „bune de casat“, explică tot Mihai Cune: „Statul german încurajează achiziţia de maşini electrice şi oferă 10.000 euro primă de casare pentru maşini care sunt în stare foarte bună, au uneori şi opt ani vechime“. „Brief-ul mare (cartea maşinii) trebuie să nu fie ştampilat cu termenul «Ungultig» (invalid). De asemenea colţul tăiat la brief-ul mare înseamnă că maşina a fost scoasă din circulaţie definitiv în Germania“, mai spune expertul.

Citiți continuarea articolului pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments