Cardul de sănătate este blocat din nou

Cardul de sănătate este blocat din nou

Cardul de sănătate este blocat din nou, marți dimineața, începând cu ora 9, la mai puțin de o lună de la cele trei zile consecutive în care sistemul informatic al cardului național de sănătate nu a funcționat.

Potrivit unor informaţii publicate pe site-ul CNAS, până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

„Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea PIAS, preşedintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menţionate”, precizează CNAS.

Sistemul informatic al cardului de sănătate a fost blocat între 10 și 13 octombrie. Timp de peste trei zile au existat nenumărate cazuri în care medicii nu au prescris rețete sau în care farmaciile nu le-au putut elibera din cauza defectării sistemului.

Mai multe detalii aici!

 

Sursa: libertatea.ro

Citeste si:

Facebook Comments