VIDEO! Carte lansată de cel mai tânăr scriitor botoșănean

O nouă stea se pregătește să lucească pe bolta literaturii botoșănene. Samuel Galliano Pascariu, un tânăr de 17 ani a reușit să publice un nou volum de versuri, după ce încă de la 14 ani a reușit să vândă un mic roman, în Statele Unite și Canada. Samuel se află la al doilea volum de versuri și totodată se pregătește să realizeze o lucrare unicat în România.

Samuel Galliano Pascariu este o nouă revelație a literaturii botoșănene. Are 17 ani și se află deja la al doilea volum de poezii publicat, plus un roman polițist scris la numai 14 ani. Luni tânărul și-a lansat la Biblioteca Județeană, ultimul volum, cu 100 de poezii, intitulat ”Ego”. Samuel este considerat un tânăr scriitor talentat, cu o cultură bogată, remarcat de profesorul universitar din Canada, Vanea Atudorei încă de la vârsta de 14 ani, atunci când a scris primul său roman. De altfel cartea s-a vândut în Statele Unite și Canada în 11.000 de exemplare.

Manuel a făcut trecerea rapid de la roman la poezie și așa s-a ajuns la “Eroare” și mai nou “Ego”, cele două volumuri de versuri.

Samuel s-a format în sălile bibliotecii, printre rafturile de cărți și în fața a mii de pagini lecturate, fiind îndrumat de oameni de cultură din județ.

De altfel și oamenii de cultură adunați la această lansare, a volumului “Ego” au avut numai cuvinte de laudă pentru Samuel.

Totodată, Samuel, elev al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, este pasionat de colecții. Acesta urmează să scoată o carte unicat în România, un dicționar al personalităților de pe bancnotele românești.

 

Citeste si:

Facebook Comments