VIDEO! Cărti de identitate înlocuite cu cărti electronice

Cărțile de identitate vor fi înlocuite cu cărți electronice care vor tine locul și cardurilor de sănătate.

Aceasta este noul proiect de lege pus în dezbatere de Ministerul Afacerilor Interne.

Dacă unii botoșăneni care au aflat de inițiativă se declară încântați, alții sunt reticenți și spun că nu e nevoie să se schimbe nici cardurile de identitate și nici cele de sănătate.

Potrivit acestui proiect de lege pe cartea electronică de identitate se vor afla datele titularului, precum și date biometrice cum ar fi imaginea facială și amprentele de la două degete.

Mai mult decât atât după introducerea cărții electronice de identitate, nu va mai fi folosit cardul de sănătate. Informati de noul proiect de lege unii botoșăneni spun că măsura este una binevenită care le va facilita accesul la serviciile de care au nevoie.

Cei mai mulți spun că ar scăpa de cozile interminabile de la ghișee dar mai ales de cardurile de sănătate care le provoacă mai mult rău decât bine.Alți botoșăneni spun că nu ar trebui să se schimbe nici cartea de identitatea și nici cardul de sănătate.

Pentru cei care vor refuza cartea electronică de identitate, Ministerul Afacerilor Interne oferă și o soluție. Aceștia vor putea obține o carte de identitate simplă.

Citeste si:

Facebook Comments