Căruțe bucșite cu țigări de contrabandă

Peste 60.000 de pachete de țigări confiscate

Au crezut că dau lovitura și se îmbogățesc peste noapte dar s-au înșelat amarnic! Este pățania mai multor botoșăneni care au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp încărcau două căruțe cu colete cu țigări de contrabandă. S-a întâmplat ieri seară, în jurul orei 19.00, când o patrulă a Poliției de Frontieră Darabani a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte la malul râului Prut, pe teritoriul României, mai multe persoane care încărcau colete în două atelaje hipo.

Când oameni legii s-au apropiat pentru a-i legitima aceștia au fugit pe unde au văzut cu ochii. Însă, nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când s-au apropiat de cele două atelaje și au văzut mai multe colete de țigări. Oamenii legii au numărat 109 colete care conțineau peste 54.000 de pachete de țigări mărcile mărcile Kent, Marble, Ritm şi Ashima. Valoarea mărfii se ridică la aproape 500.000 de lei.

Și tot ieri, de dimineață, polițiștii de frontieră au descoperit o altă căruță burdușită de țigări ce erau acoperite cu coceni de porumb. Atelajul era abandonat pe malul râului Prut, în localitatea Ședriceni. Pentru a depista cui îi aparține atelajul, polițiștii au folosit câinele NOI, specializat în prelucrarea urmelor de miros. Acesta i-a dus pe anchetatori la domiciliului unui mai vechi client al lor din localitate, care a mai fost prins și anul trecut cu țigări de contrabandă.

Oamenii legii nu l-au găsit însă pe acesta acasă ci pe prietena lui, care le-a spus că a găsit coletele de țigări în timp ce strângea lemne. 6000 de pachete de țigări, în valoare de peste 27.000 de lei au numărat polițiștii de frontieră. În ambele cazuri, ţigaretele în valoare totală de aproape 530.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării poliţiştii de frontieră efectuând acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi Ucraina, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Acesta este cea mai mare captură de țigări de contrabandă din acest an.

Citeste si:

Facebook Comments