Cascadorie pe șosea făcută de un șofer băut și fără permis

Cascadorie pe șosea făcută de un șofer băut și fără permis

Un bărbat de 27 a ani a scăpat ca prin minune teafăr și nevătămat dintr-un accident rutier produs chiar de el. Miercuri seară, în timp ce conducea un autoturism pe un drum din comuna Văculești, pe un sector de drum în curbă, pierde controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care autovehiculul s-a răsturnat de mai multe ori pe partea carosabilă.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge

Un alt accident grav a avut loc ieri în comuna Dimăcheni. Un bărbat de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 292, în afara localității Carasa, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, astfel încât autovehiculul a părăsit partea carosabilă, izbindu-se într-un podeț din beton.

Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat de 36 de ani, pasager pe scaunul din dreapta față în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Citeste si:

Facebook Comments