Cătălin Flutur a revenit la Primăria municipiului Botoșani

Va fi secondat de viceprimarii Cosmin Andrei și Marian Murariu

Cătălin Flutur a revenit la Primăria municipiului Botoșani. Joi dimineață, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Botoșani și punerea în funcție a nouului primar al municipiului. Îniante de ședința de constituire a avut loc o scurtă întâlnire între fostul și actual primar. Ovidiu Portariuc, cel care s-a aflat la cârma Primăriei Botoșani în ultimii patru ani, i-a predat ștafeta noului edil-șef al urbei ales în urma scrutinului din 5 iunie, Cătălin Flutur. Portariuc i-a înmânat noului primar cocarda și i-a urat succes în activitate.

După care a urmat ședința de constituire, în urma căreia cei 23 de consilieri locali “au intrat în pâine”. Cu unanimitate de voturi, noul Consiliu Municipal a fost validat, după care, rând pe rând, fiecare dintre cei 23 de aleși a depus jurământul. Acțiunea s-a finalizat cu aplauze. Majoritatea în Consiliul Local o dețin social-democrații, care au 12 consilieri locali. În locul lui Cătălin Flutur, care a optat pentru funcția de primar, fiind ales și pe lista de consilieri, a fost validat următorul supleant de pe lista PNL, fiind vorba de Cătălin Boboc. Iată și lista de consilieri locali ai municipiului Botoșani.

De la PSD:
Ovidiu Portariuc
Mihai Tincu
Cosmin Andrei
Simion Drelciuc
Silvia Diaconu
Călin Bosovici
Ady Petrușcă
Vasile Chiru
Daniela Vicol
Andreea Buiuc
Marian Murariu
Ioan Brânzei

De la PNL:
Cătălin Flutur
Cătălina Lupaşcu
Gabriel Alecsandru
Maricel Corneliu Maxim
Daniel Botezatu
Alberto Gavrilescu
Marius Oroşanu
Paul Octav
Eugen Ţurcanu
Iulian Blaga
Ştefan Mihai

A urmat alegerea viceprmarilor care au fost aleși din rândul actualilor consilieri locali. Au fost patru propuneri pentru cele două funcții de viceprimar. Grupul PSD i-a propus pe Cosmin Andrei și Marian Murariu, iar cel PNL a propus pe Cătălina Lupașcu și Gabriel Alecsandru. Alegerea noilor viceprimari ai municipiului Botoșani s-a făcut prin vot secret. Înainte ca aleșii municipali să își exprime opțiunile, au existat discuții în contradictoriu privind procedura de vot, după ce Cosmin Andrei a propus să fie tăiate de pe buletinele de vot numele persoanelor pe care consilierii nu îi doresc viceprimar, în timp ce liberalii au propus folosirea ștampilei. În cele din urmă a fost votată varianta propusă de Cosmin Andrei.

A urmat votul pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului Botoșani care iscat scandal încă din primele secunde. Prima care a intrat în cabina de vot pentru a-și exprima opțiunea a fost social-democrata Andreea Buiuc. În momentul în care aceasta a ieșit din cabina de vot și a vrut să introducă buletinul în urmă, liberala Cătălina Lupașcu a acuzat-o că a arătat buletinul de vot și că l-ar fi fotografiat în cabină. Votul Andreei Buiuc a fost scos din urnă de liberali, după care aceasta l-a luat din nou și l-a introdus în urnă, urmând un schimb de replici între Lupașcu și Buiuc.

În cele din urmă, consilierii municipali i-au ales pe cei doi viceprimari care vor face echipă cu primarul Cătălin Flutur. Este vorba de social-democrații Cosmin Andrei și Marian Murariu. Cei doi au obținut cîte 12 voturi fiecare. Cătălina Lupașcu și Gabriel Alecsandru, care au primit câte 11 voturi fiecare.

Cătălin Flutur, noul primar al municipiului Botoșani, a fost învestit, joi, în funcție în cadrul aceleiași ceremonii din sala de ședințe a Consiliului Local, la care a fost prezent și prefectul Dan Nechifor, dar și mai mulți parlamentari, printre care Doina Federovici, Viorel Grigoraș, Costel Șoptică și Cristian Roman.

După depunerea jurământului și după ce s-au voat cei doi viceprimari cu care va lucra, Cătălin Flutur a revenit, pentru al treilea mandat, în biroul din care a plecat în anul 2012. Primarul a spus că prioritară este convocarea unei ședințe de Consiliu Local în această lună, pentru că sunt multe probleme ce țin de municipalitate și care așteaptă rezolvare.

Primarul Cătălin Flutur nu a decis încă ce atribuțiuni vor fi delegate celor doi viceprimari, social-democrații Cosmin Andrei și Marian Murariu. Flutur spune că ambii viceprimari au de învățat multe lucruri în administrație, mai ales dat fiind faptul că Marian Murariu nu a mai activat niciodată în acest domeniu, venind din mediul privat.

La final, primarul Cătălin Flutur a anunțat că va face o vizită al Parcul de Agrement Cornișa pentru a vedea exact care este stadiul lucrărilor.

Citeste si:

Facebook Comments