Ce lefuri primesc medicii și asistenții din spitale?

Salariul unui medic ajunge la aproape 13.000 de lei

Lefurile din sistemul sanitar botoșănean făcute publice. Decizia a fost luată de conducerea Spitalului Județean ”Mavromati”care a dispus afișarea pe site-ul spitalului a salariilor aferente diferitelor grade și funcții deținute de angajații unității spitalicești. Pe pagina electronică a spitalului se pot vedea doar funcția deținută și salariul aferent fără numele persoanei care-l și încasează. Salariile prezentate sunt nete, adică exact cât primește un asistent, o infirmieră sau un medic ”în mână”.

Conform datelor afișate, cei mai mulți bani îi primesc medicii primari șefi, de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă adică aproape 13.000 de lei. Următorii pe listă sunt medicii primari din cadrul aceleași secții care au obținut în luna ianuarie peste 8700 de lei. Asistenții medicali de la Terapie Intensivă în funcție de grade și vechime în muncă primesc o leafă cuprinsă între 2256 și 3908 lei.

Cei mai vitregiți sunt medicii rezidenți care primesc doar 1366 de lei pe lună, adică chiar mai puțin decât infirmierii cu experiență. Pe celelalte secții salariile variază la medici între 2400 și 7000 de lei, iar cele ale asistenților pot fi cuprinse între 1400 și 4000 de lei. Chiar și conducerea spitalului și-a făcute publice lefurile. De exemplu managerul spitalului a încasat în ianuarie 8844 de lei, directorul medical 7207 lei iar directorul financiar contabil 6027 de lei.

La Spitalul Județean salariile ocupă cea mai mare parte a bugetului, adică 76% la sută. Restul rămâne pentru utilități, aprovizionare și medicamente.

Citeste si:

Facebook Comments