Ce mesaj are Iordache pentru zecile de mii protestatari care cer în faţa Guvernului abrogarea ordonanţei

Ce mesaj are Iordache pentru zecile de mii protestatari care cer în faţa Guvernului abrogarea ordonanţei

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, le recomandă manifestanţilor să „citească cu atenţie şi responsabilitate” prevederile ordonanţei privind modificarea Codurilor penale, precizând că „nimic nu este secret, ilegal sau imoral”.

Oamenii au ieşit în stradă, indignaţi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, folosind argumente preluate de pe reţelele sociale. Doar că nu e nimic secret, ilegal sau imoral în caracterul acestei ordonanţe. Şi voi explica acest fapt cu contra-argumente la ‘argumentele’ vehiculate pe reţelele sociale. Îi îndemn pe toţi cei care şi-au strigat în stradă nemulţumirile să citească cu atenţie şi responsabilitate, cu ochii lor şi nu ‘prin ochii altora’, atât textul ordonanţei de urgenţă, cât şi explicaţiile mele“, scrie ministrul Justiţiei, Florin Iordache, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul transmite că afirmaţia potrivit căreia nu s-au mai operat modificări la Codurile penale prin ordonanţă de urgenţă este falsă: „Modificări la Codul Penal şi Codul de Procedura Penală nu se fac prin ordonanţă de urgenţă. FALS! Guvernul Ciolos a operat 151 de modificări în ambele Coduri, multe dintre ele fiind considerate la limita constituţionalităţii de către Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România. PSD nu a creat niciun fel de precedent şi nici nu a făcut ceva nemaivăzut. 2. S-a dezincriminat abuzul în serviciu. FALS! Textul art. 297 din Codul penal a fost declarat neconstituţional şi era ambiguu, de aceea trebuia modificat”, potrivit sursei citate.

Citiți continuarea articolului pe www.gandul.info

Citeste si:

Facebook Comments