Ce metode folosesc infractorii pentru a înșela oamenii! Mare atenție cui deschideți ușa

Ce metode folosesc infractorii pentru a înșela oamenii! Mare atenție cui deschideți ușa

Metodele folosite de escroci pentru a-şi duce la îndeplinire activitatea infracţională sunt diverse. Pe lângă folosirea apelurilor de tip „ACCIDENTUL”, infractorii mai recurg la:

Metoda “E-ON”: infractorii pretind că sunt reprezentanţi ai companiilor de gaz, apă, electricitate, etc. şi solicită accesul în locuinţă pentru verificări.

Metoda “DETERGENTUL”: falşi vânzători care bat la uşa victimelor şi oferă produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale.

Metoda “DERATIZARE”: sub motivul că sunt angajaţii unor firme care oferă servicii de deratizare, primesc accesul în locuinţă.

Metoda “CERŞETORII”: persoane care bat la uşile oamenilor, cerşesc sau solicită un pahar cu apă. Din această categorie fac parte în general femeile şi copii.
ATENŢIE! Victimele acestui gen de infractori fac parte îndeosebi din categoria persoanelor în vârstă, care sunt vulnerabile.

Aceşti infractori, denumiţi “falşi vizitatori”, acţionează prin distragerea atenţiei sau prezentarea sub calităţi false şi astfel încearcă să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare.

Acest tip de infractor este politicos şi, de obicei, pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate.Face parte din categoria persoane convingătoare şi insistente. Alţi infractori oferă produse promoţionale sau la un preţ redus. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casele victimelor. Uneori, îşi confecţionează şi poartă chiar salopete cu logo-ul unui furnizor de servicii.

În general, urmăresc să sustragă sume de bani, însă se mulţumesc şi cu bunuri mici, dar de valoare (telefoane, bijutierii).

Citeste si:

Facebook Comments