VIDEO! Nereguli descoperite de comisarii pentru Protecția Consumatorului la comercianți

Lună plină pentru angajaţii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, care au împânzit judeţul în mai, să vadă dacă firmele respectă legea când vine vorba de obligaţiile pe care le au faţă de clienţi.

Pe lângă controalele din planul anual, reprezentanţii instituţiei au mai avut de soluţionat şi câteva zeci de reclamaţii din partea botoşănenilor, cei mai mulţi dintre ei, nemulţumiţi de serviciile de telefonie mobilă.

Luna trecută, inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului s-au concentrat pe produsele cosmetice, suplimentele alimentare şi pe instituţiile financiare nebancare, adică firmele ce dau credite cu dobânzi uriaşe pentru că nu trebuie să respecte aceeaşi legislaţie ca sectorul bancar.

Tot în această perioadă, au avut în vizor preţurile alimentelor şi modul în care este acesta indicat, precum şi siguranţa jucăriilor.

În total, cei şase inspectori au controlat, spune directorul Rogalschi, peste 200 de societăţi comerciale din judeţ, inclusiv câteva restaurante de la ţară sau fast-food-urile din oraş, ce au fost amendate cu 6.000 lei. Acestora li s-au adăugat şi aproximativ 70 de reclamaţii, din partea unor botoşăneni care s-au simţit păcăliţi de diverse firme din piaţă.

Pentru ce au găsit în neregulă, inspectorii au dat zeci de avertismente şi amenzi de aproape 70.000 lei, cele mari pentru comercianţii de jucării.

Citeste si:

Facebook Comments