Ce sumă fabuloasă a plătit FBI ca să deblocheze iPhone-ul unui terorist

Ce sumă fabuloasă a plătit FBI ca să deblocheze iPhone-ul unui terorist

FBI a plătit “salariul pe 7 ani” al directorului instituţiei pentru a debloca telefonul teroristului de la San Bernardino.

Directorul FBI, James Comey, a confirmat joi că instituția sa a plătit mai mult de 1 milion de dolari pentru a debloca Iphone-ul teroristului de la San Bernardimo, după refuzul vehement al Apple de a colabora cu administrația SUA pentru a dezvolta un program de hacking, care ar fi afectat securitatea telefoanelo vândute de companie, transmite Wall Street Journal.

Comey a refuzat să dea o cifră exactă, însă a menționat că FBI a plătit mai mult pentru programul de hacking decât va câștiga el ca director al instituției pentru următorii șapte ani.

Salariul directorului FBI se ridică la 180.000 de dolari anual, astfel americanii au plătit mai mult de 1,26 milioane de dolari pe un singur program, după refuzul Apple de a acorda asistență în mod gratuit.

”Am plătit foarte mult. Însă a meritat”, a precizat James Comey.

Departamentul de Justiție a încercat să oblige Apple printr-un mandat judecătoresc să dezvolte un software pentru deblocarea dispozitivului, însă compania a refuzat vehement, argumentând că un astfel de program în mâinile greșite ar compromite securitatea telefoanelor deținute de milioane de utilizatori.

Administrația a renunțat la cazul împotriva Apple, după ce FBI a anunțat că a găsit o a treia parte interesată să deblocheze dispozitivul.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments