Ce trebuie să faceți pentru a obține mai ușor documente de la Poliție

Ce trebuie să faceți pentru a obține mai ușor documente de la Poliție

Poliția Română operaționalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție, cazier judiciar, avize sau atestate, cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, respectiv cabinet@bt.politiaromana.ro (link: https://bt.politiaromana.ro/ro/contact ).

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, puteţi transmite dovada plății amenzii prin e-mail.

De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

Citeste si:

Facebook Comments