VIDEO! Cea mai atractivă localitate din Botoșani

O comună din județul Botoșani a devenit o locație extrem de atractivă pentru vecinii de peste Prut. În aproximativ un an de zile, populația comunei a crescut văzând cu ochii. Este vorba de comuna Ripiceni, unde într-un an de zile numărul locuitorilor s-a dublat și este în continuă creștere. Nu este clar însă dacă acești oameni locuiesc în Ripiceni doar pe acte sau chiar au fost atrași de frumusețea rurală.

Comuna Ripiceni este situată la 50 de km de Botoșani și este una dintre puținele localități care face excepție de la tendința de scădere a populației în mediul rural. Este una dintre cele mai nordice localități din județ și un pol al sărăciei, pe malul Prutului. Puțini sunt cei care știu că Ripiceniul este un sat unde au fost strămutați de comuniști oameni din 7 cătune și înghesuiți cu forța într-un singur sat. Sărăcia satului nu oprește însă sute și sute de moldoveni de peste Prut să își caute aici domiciliul.

În anul 2016, în Ripiceni trăiau 2.000 de persoane, iar la finele anului 2017 numărul s-a dublat. Există discuții conform cărora, moldovenii de peste Prut sunt luați în spațiu de locuitorii comunei contra unor sume de bani. Oamenii legii susțin că se vor face verificări în acest sens.

Directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă a precizat că se vor lua măsuri și la nivelul acestei instituții.

În Botoșani, în 2015 au fost aproximativ 450 de imigranți, în 2016 cifra s-a triplat, iar în 2017 au fost peste 3.000 de imigranți.

Citeste si:

Facebook Comments