VIDEO! Cea mai delicioasă legumă a verii

Vintele sunt fără doar și poate legumele vedetă ale sezonului. În luna iulie în sere și chiar în grădini, apar aceste legume considerate printre cele mai sănătoase, cu o mulțime de proprietăți. Deși există sute și sute de rețete, în top rămâne tradiționala salată de vinete.

Vă invităm să luați parte la procesul complet al preparării celui mai delicios produs al verii.

Este debut de sezon al vinetelor! În serele din Botoșani, leguma a ajuns la maturitate și este numai bună de pus pe tarabe. Producătorii locali sunt mulțumiți și spun că vintele sunt la mare căutare. Dis de dimineață, la Hilișeu Crișan a început culesul. De această parte, se ocupă domnii.

În spatele unei sere atent îngrijite stau însă zilnic câte 10 ore de muncă asiduă. Odată vinetele culese, ajung pe mâinile gospodinelor și sunt transformate într-un produs delicios.

Zis și făcut. Din meniu nu pot lipsi însă roșiile care dau savoare salatei, culese și ele tot din solar. În timp ce vinetele se perpelesc pe grătar, se pregătesc celelalte ingrediente.
Fiecare gospodină are secretele ei când vine vorba de salata de vinete. Legumele trebuie curățate imediat ce au fost luate de la copt, în caz contrar își vor schimba culoarea.

Iar după aproape o oră de muncă, salata este gata de servire.

Dacă v-am făcut poftă, pe tarabele din piețe vinete sunt pe alese. Prețul unui kg variază între 4 și 6 lei.

Citeste si:

Facebook Comments