VIDEO! Cea mai frumoasă slujbă din lume

Zi de zi își asumă responsabilitatea și îi cresc cu multă dragoste și căldură pe copiii altora.

De multe ori ajung să îi îndrăgească atât de mult încât se hotărâsc să îi adopte. Vorbim despre îngerii sub chipul asistenților maternali care ajung să aibă grijă de-a lungul carierei chiar și de 10 copii.

Sute de botoșăneni activează ca asistenti maternali la Direcția Generală de Protecție a Copilului din Botoșani. Din cele 224 de posturi sunt ocupate însă doar 219.Există totuși încă șase persoane care se află pe lista de rezervă și care vor deveni asistenți maternali după ce li se vor da copii în plasament.

Printre cei care activează, se află însă doi asistenți maternali care dețin recordul la numărul de copii avuți în grijă.

Primul pe lângă faptul că a avut grijă de nouă suflete este și cel mai longeviv asistent maternal. Din urmă se apropie însă un alt coleg care a îngrijit până acum șapte copilași.

Printre aceștia,se află și Mirela. Este asistent maternal din 2004. A ajuns să aibă grijă de copii după ce chiar unicul ei fiu a încurajat-o să facă acest lucru. Băiatul auzise spune ea, la școală de un coleg al cărei mătuși avea un copil în plasament. Nemaiavând frați sau surori băiatul a reușit să o convingă să depună actele necesare. Acum are 29 de ani și spune mama Mirela că îi iubește pe cei mici ca pe proprii săi frați.Nu doar el ci și ea se simte fericită și împlinită având grijă de micii îngerași.

Copii o întineresc și spune că se regăsește pe sine înseși în prezența celor mici: ‘’Trebuie să îi iubești pe cei mici, să îți placă ceea ce faci.’

De-a lungul timpului a avut grijă de foarte mulți copii. Deși aceștia nu mai sunt lângă ea țin legătura și se văd ori de câte ori timpul și locul le permite.Doi dintre copiii îngriji cu multă dragoste au fost adoptați. Acum are grijă de doi copilași extrem de frumoși și isteți: Robert și Gabriela. Micuții se află la ea de foarte mult timp.Deși nu sunt copiii biologici îi iubește ca pe ochii din cap și le oferă tot ce ei își doresc. Nu uită însă să îi ducă pe micuți să își întâlnească mama adevărată.

Robert are trei anișori și nu ai cum să nu-l îndrăgesti încă de la prima vedere. Este la grădiniță și adoră să se joace cu mașinuțele. Este un copil extrem de cuminte, ascultător și foarte talentat la muzică. Are chiar și un microfon primit în dar la care îi place să cânte și să spună poezii.

Cu câțiva anișori mai mare este sora sa, Gabriela. La doar șase ani jumătate Gabriela a înțeles că mama naturală nu îi poate oferi tot ce are nevoie. Chiar și așa o respectă și o iubește. Se bucură enorm când o vizitează sau se întâlnesc în parc.

Deși mama Mirela nu este mama ei naturală o iubește la fel de mult. Îi place să-și petreacă timpul liber în compania ei.

Timpul a trecut mult prea repede și a trebuit în cele din urmă să plecăm de la micii îngerași.

Între asistenții maternali și copii care îi iau în plasament se creează de-a lungul timpului relații foarte strânse. Din păcate însă numărul asistenților maternali a scăzut în fiecare an. Dacă în 2005 erau 400 de asistenți maternali în județul Botoșani acum mai activează doar 219.

Citeste si:

Facebook Comments