Ceartă între aleșii locali de la o casă de 400 000 de euro

De câțiva ani, autoritățile locale au în plan să achiziționeze Casa Ankele, fostul magazin ”Bucuria Copiilor”.

S-au tot făcut demersuri, s-a aprobat chiar și un proiect de hotărâre în mandatul fostului edil Portariuc, dar lucrurile au stagnat. Flutur a adus din nou în atenția consilierilor un proiect privind achiziția imobilului, dar grupul PSD din Consiliu Local s-a opus.

Centrul Istoric rămâne în continuare un punct sensibil al orașului. Zona veche a urbei este ocolită de botoșăneni iar motivele sunt deja cunoscute.

De vreme bună șefii din Primărie au în plan să achiziționeze Casa Ankele, o clădire impunătoare dar peste care timpul și-a pus serios amprenta. Proprietarul fostului magazin ”Bucuria Copiilor”, pretinde 400 000 de euro iar șefii din Primărie sunt dispuși să ofere această sumă în rate și să mute acolo sediul Poliției Locale.

Prin vocea viceprimarul Marian Murariu, social democratii din Consiliu Local s-au opus însă acestei achiziții și au venit cu un amendament la proiectul de hotărâre.

Mai precis, se dorește o expertizare tehnică a clădirii de către o echipă de specialiști pentru a vedea exact care este starea imobilului și dacă merită cei aproximativ 400 000 de euro.

Din fruntea mesei de ședințe, primarul Flutur dezaprobă cele precizate de viceprimari. Edilul șef al urbei nu înțelege cum în 2-13, în mandatul primarului Portariuc consilieiri locali PSD au fost de acord cu achiziția clădirii iar în 2016 se pun de-a curmezișul. Ba mai mult , cine va suporta prețul expertizei care nu este deloc mic?

Majoritatea în Consiliu Local stă însă de partea social democratilor iar proiectul de hotărâre privind achiziția ” Casei Ankele” a fost respins.

Citeste si:

Facebook Comments