Cei mai iubiți dintre primari

Numărătoare finală la primăriile din județ

S-a încheiat și numărătoarea finală a voturilor pentru cele 78 de primării din județul Botoșani. În următorii 4 ani, cele mai multe primării din județ vor fi conduse de social-democrați. Astfel, după alegerile locale din 5 iunie, la nivelul județului Botoșani, PSD a obținut 42 de mandate de primar, PNL 33, doi independenți și, surpriza acestui scrutin, Partidul România Unită a obținut un mandat de primar în comuna Viișoara. În următorii 4 ani Primăria comunei Viișoara va fi condusă de Dinu Moroșanu.

Cei doi independenţi câştigători la alegerile din 5 iunie sunt Costel Nazare, primarul comunei Conceşti, şi Maricel Chelariu, la Suharău.

Cel mai mare procent la alegerile locale din data de 5 iunie, la nivelul județului Botoșani, a fost obținut de Costel Nazare. Acesta a obținut 86,60% dintre voturile celor care au mers la urne duminică. O victorie categorică a fost obținută la Săveni de Relu Târzioru, care a câștigat alegerile cu un procent de 80,95%, dar și de către Dumitru Chelariu, pentru Primăria Pomârla, care a obținut un scor de 82,16%. Un rezultat foarte bun l-a obținut la Dimăcheni, Ștefan Cojocariu, cu un procent de 85,10% și Romică Magopeț, la Ibănești, cu un procent de 84,41%.

Citeste si:

Facebook Comments