VIDEO! Cel mai amplu program de educaţie antreprenorială

Înscrierile continuă pentru cel mai amplu program de educaţie antreprenorială din Botoşani. Cursurile au început deja iar reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură au organizat astăzi o nouă conferinţă de prezentare a proiectului, la care au participat şi câteva zeci de elevi de la Colegiul Economic “Octav Onicescu”. 40 mii de euro este valoarea grantului pe care-l pot primi participanţii în program.

Până acum au terminat cursurile de antreprenoriat mai multe grupe. Înscrierile însă continuă şi luna viitoare şi chiar în iulie iar până la sfârşitul verii, reprezentanţii Camerei de Comerţ din municipiu doresc să aibă aproximativ 130 de botoşăneni absolvenţi.

De fapt, acesta este şi scopul final al programului derulat de instituţie. Să organizeze, după finalizarea cursurilor, un concurs de planuri de afaceri, dintre care vor fi selectate cele mai bune. Primii 16 vor primi maxim 40 de mii de euro ca să-şi pună ideea în practică şi, pe lângă asta, vor beneficia şi de consultanţă gratuită.

Întregul proiect este structurat în şase etape, dintre care obţinerea banilor este ultima. Până atunci, după ce se înscriu şi termină cursurile, participanţii mai au de întocmit un plan de afaceri şi dacă este declarat câştigător trebuie să urmeze stagii de practică. Apoi, va primi ajutor la înfiinţarea firmei dar şi spirjin pe parcursul activităţii.

 

Citeste si:

Facebook Comments